Video in de contentmarketingstrategie

woensdag 15 augustus 2018

Als we het hebben over video in de contentmarketingstrategie, zit hier een duidelijk doel aan vast: het distribueren van relevante en waardevolle content om de doelgroep te bereiken. Het maken van content zit bij veel organisaties al in de marketingstrategie. Dit zien we vaak terug in de vorm van tekstuele content. Maar heb je ook al eens nagedacht over het gebruik van video in je contentmarketing strategie?

Lees verder

Do’s en Don’ts bij live video

woensdag 8 augustus 2018

Het maken van een live video staat bij veel organisaties al op de agenda. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je live gaat op internet? In deze blog sta ik stil bij een aantal do’s en don’ts bij live video.

Lees verder

Kosten webinar

dinsdag 31 juli 2018

Veel mensen vragen zich af wat een webinar nu eigenlijk kost. In deze blog laten we de onduidelijkheid achter ons en help ik je om supersnel een begroting te kunnen maken voor het organiseren van een webinar.

Lees verder

Wat levert een informerende webinar op?

woensdag 18 juli 2018

In deze blog zoom ik in op het nut van een infomerende webinar. Waarom zou je een webinar verkiezen boven een fysieke meeting en wat zijn de voordelen? In deze blog wordt dit uitgebreid toegelicht zodat de communicatiespecialist een goed beeld heeft om een afgewogen keuze te kunnen maken.

Lees verder

Wat levert een commercieel webinar op?

maandag 11 juni 2018

Wat levert een commercieel webinar op? Een veelgestelde vraag, met eenvoudige antwoorden. Maar wat meer achtergrond is wenselijk. Maar hoe krijg je dan die warme leads? En hoe werkt een webinar mee bij het bereiken van de 'Thought leadership'-positie?

Lees verder

Videoregistratie evenement: Hoe gaat dat in zijn werk?

maandag 4 juni 2018

Steeds vaker zijn de mensen van WebinarTV te vinden op evenementlocaties om een evenement vast te leggen. Maar wat komt er allemaal bij kijken? In deze blog leggen we het samenspel tussen klant en leverancier uit.

Lees verder

Wat levert een webinar op?

woensdag 2 mei 2018

Vaak wordt ons gevraagd wat een webinar nu eigenlijk oplevert. In deze blog zetten we graag voor je op een rij wat de ROI van een webinar kan zijn. Op basis van onderscheid tussen verschillende varianten zetten we de voordelen per webinar-variant op een rij.

Lees verder

7 webinar trends 2018

donderdag 18 januari 2018

Deze blog geeft een overzicht van de trends bij live webinars die we in de eerste helft van 2018 zijn tegengekomen. Denk bijvoorbeeld aan het uitzenden van een live webinar via Social Media maar ook aan het belang van on-demand content.

Lees verder

De nieuwe studio in B.Building Amsterdam

maandag 15 januari 2018

In verband met een (tijdelijke) verhuizing, zijn we sinds kort ook met een studio in B.Building in Amsterdam aanwezig. In deze blog ga ik kort in op de mogelijkheden van deze nieuwe studio. Wil je graag een webinar organiseren op deze mooie locatie? Lees dan snel verder.

Lees verder

Het maken van een demo-uitzending

dinsdag 19 december 2017

Een online demonstratie kan gezien worden als een soort digitale cursus, waarbij het product, de service of de dienst in beeld wordt gebracht en de kijker live kan zien wat er op het scherm van de spreker gebeurt. Een webinar leent zich hier uitstekend voor.

Lees verder

Het webinar uitzenden via sociale kanalen

dinsdag 12 december 2017

Het organiseren van een webinar kan aardig wat werk opleveren. Zo moet het een en ander goed voorbereid zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om van tevoren vast te stellen op welk platform je wilt gaan uitzenden.

Lees verder

Het gebruik van een greenscreen

woensdag 22 november 2017

Het gebruik van een greenscreen is niet nieuw maar er wordt nog steeds volop gebruik van gemaakt. Zo staan er nog steeds weermannen en -vrouwen voor een greenscreen en zijn er genoeg nieuwe films op te noemen die gebruik maken van deze techniek. Ook bij webinars is deze techniek uitermate geschikt!

Lees verder

Webinar vs. print om leden te informeren

dinsdag 14 november 2017

Brancheverenigingen en andere ledenorganisaties communiceren nog regelmatig via brieven en andere offline media. Toch wordt er door leden vooral online naar informatie gezocht. Des te meer een reden voor ledenorganisaties om ook online hun leden te informeren, met bijvoorbeeld een webinar.

Lees verder

Wat komt er allemaal bij een webinar voor leden kijken?

dinsdag 7 november 2017

Het webinar wordt regelmatig door ledenorganisaties gebruikt om hun doelgroep te informeren en tegelijkertijd eventuele vragen te beantwoorden. Maar wat komt er nu allemaal bij zo’n webinar kijken?

Lees verder

Waar kan ik een videoregistratie voor inzetten?

woensdag 1 november 2017

Een videoregistratie is een video-opname van een evenement of bijeenkomst. Het doel van een videoregistratie kan verschillen, maar een vaak terugkerende reden is dat het wordt ingezet om nieuwe deelnemers te werven of om mensen die niet aanwezig konden zijn alsnog een sessie on-demand terug kunnen kijken.

Lees verder

Wat is een webinar?

dinsdag 10 oktober 2017

Wat is een webinar? Dat is een vraag die nog regelmatig voorbij komt. Wellicht heb je al wat ervaring met het organiseren van een seminar? Wij leggen graag voor je uit wat een webinar is en wat de verschillen zijn met een seminar.

Lees verder

WebinarTV.nl is vernieuwd

maandag 2 oktober 2017

Van harte welkom op het nieuwe WebinarTV.nl. Zoals je kunt zien hebben we de website flink op de schop genomen. Ooit begonnen als eenvoudig uitzendplatform voor webinars, is het platform nu uitgegroeid tot een volwaardig videoplatform in een modern jasje. Deze grote vernieuwing verdiende naar onze mening een nieuwe website. In deze blog lichten we graag wat van de vernieuwingen toe.

Lees verder

Een eigen studio: wat zijn de voordelen en waar moet ik rekening mee houden?

donderdag 28 september 2017

Wanneer je vaak bedrijfsvideo’s maakt of webinars organiseert, is het hebben van een eigen studio enorm handig. Regelmatig krijg ik de vraag van klanten of ze zelf ook aan de slag kunnen met een eigen studio. Maar wat zijn nu precies de voordelen en waar moet je allemaal rekening mee houden? In deze blog wil ik ingaan op deze 2 vragen.

Lees verder

Hoe om te gaan met vragen tijdens een webinar?

dinsdag 19 september 2017

Het interactieve karakter van een live webinar wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de mogelijkheid om vragen te stellen. Er zijn verschillende manieren om deelnemers vragen te laten stellen. Ontdek in deze blog welke dit zijn en hoe je om moet gaan met binnengekomen vragen.

Lees verder

Webinar voor interne communicatie

maandag 18 september 2017

Interne communicatie is bij grotere organisaties vaak een uitdaging waar het gaat om mededelingen waarvoor in het verleden de hele organisatie bijeen kwam. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken is tegenwoordig mainstream. Daarom is het lastig om iedereen op een gezette tijd naar kantoor te krijgen. In deze blog lees je hoe een webinar uitkomst kan bieden.

Lees verder

Hoe bereid ik een webinar voor?

woensdag 6 september 2017

Nu je hebt besloten om een webinar te geven, komt u voor de belangrijke vraag te staan: Hoe moet ik beginnen? In deze blog wil ik graag stil staan bij een aantal belangrijke punten waar iedereen rekening mee dient te houden bij het voorbereiden en het geven van een webinar.

Lees verder

Tips voor het gebruik van een PowerPoint-presentatie tijdens een webinar

woensdag 30 augustus 2017

PowerPoint is een uitstekend instrument om een verhaal in een webinar te versterken. Het moet dan alleen wel op de juiste manier gebruikt worden. In deze blog een paar praktische tips om de PowerPoint-presentatie op de juiste manier te in te zetten.

Lees verder

Een app voor het bekijken van een webinar? Slecht idee!

maandag 21 augustus 2017

WebinarTV.nl gebruikt voor het uitzenden van webinars een HTML5 videospeler. Het voordeel is dat de kijker nooit een app of Flash hoeft te installeren. Het gebruik van apps en Flash werkt drempelverhogend en is om die reden af te raden.

Lees verder

Wat maakt een interactief webinar interactief?

vrijdag 21 juli 2017

Het inzetten van live webinars wint aan populariteit onder marketeers. De interactiviteit speelt hierbij een belangrijke rol. Maar wat maakt een interactief webinar eigenlijk echt interactief? Welke keuzes zijn er? Hoe moet je er als organisator van een webinar op inspelen? Klik verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Lees verder