Inspiratie
8 augustus 2022

Wat kost een webinar?

Een van de meest gestelde vragen over het organiseren van een webinar is: “Wat kost een webinar?”. Een flauw antwoord zou natuurlijk kunnen zijn dat het veel belangrijker is om te bekijken wat het oplevert. Dat is natuurlijk hartstikke waar, maar jouw budgetten zijn waarschijnlijk niet onbeperkt en daar zul je het dus mee moeten doen. Daarom geven we je graag inzage in de kosten van een webinar.

Dune Jharap
Dune Jharap

Dit is de kortste blog die ik heb gepubliceerd op WebinarTV.nl. Gelukkig maar, want het is helemaal niet moeilijk om inzage te geven in de kosten van een webinar. Het is zelfs erg overzichtelijk en eenvoudig. Er zijn eigenlijk maar een of twee kostenposten waar rekening mee gehouden moet worden. En natuurlijk voorbereidingstijd.

Webinar dienstverlener

WebinarTV is dienstverlener op het gebied van webinars. WebinarTV regelt alles wat te maken heeft met de techniek om de webinar mogelijk te maken en zelfs de host. Dan kan jij je mooi richten op de inhoud en eventueel het regelen van een spreker. Maar wat kost de uitvoer van een webinar precies?

Helder en transparant

afbeelding van een doolhofWebinarTV hanteert eenvoudige en transparante prijzen. Wij zijn de voordeligste aanbieder van professionele studiowebinars. In tegenstelling tot andere aanbieders hebben wij onze prijzen simpelweg op de website staan. Klik hier om de prijstabel te bekijken. Geen ondoorzichtig prijsbeleid, geen upselling-strategie, geen abonnementsvorm, maar gewoon een heldere en transparante prijs voor een webinar. Een presentatiewebinar kost 995 euro en een Full-Service webinar 1.395 euro. Natuurlijk zijn er nog wat additionele opties mogelijk, maar voor de genoemde prijzen heb je een volwaardig webinar. Wij werken graag aan een goede ervaring bij jouw eerste webinar en zijn blij als we je opnieuw van dienst mogen zijn. Dat is onze ‘upselling-strategie’.

Promotie

Naast de kosten die je hebt aan de daadwerkelijke uitvoer van een webinar, kan het zijn dat je nog kosten moet maken voor het op de been brengen van jouw doelgroep tijdens de live webinar. Als je een informerende of een e-learning webinar organiseert zijn de kosten voor promotie waarschijnlijk beperkt of heb je zelfs helemaal geen kosten. Als je een commercieel webinar organiseert zijn de promotiekosten er waarschijnlijk wel.

In deze blog lukt het niet om een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe hoog deze kosten dan zijn. Dit is sterk afhankelijk van jouw doelgroep en doelstellingen. WebinarTV is onderdeel van het full-service digitaal bureau RIFF. RIFF kan je natuurlijk prima adviseren, maar ook de promotie van jouw webinar uit handen nemen. Op deze manier kunnen we je volledig ontzorgen.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen of wil je graag even sparren over de mogelijkheden en de beste oplossing voor jou? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!