Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘FvActueel: pak je rol als gids in mistig pensioenlandschap’

U kunt nu het webinar 'FvActueel: pak je rol als gids in mistig pensioenlandschap' terugkijken.

Op 20 mei 2021 vanaf 16:30 uur organiseert de Federatie van Assurantieclubs het webinar ‘FvActueel: pak je rol als gids in mistig pensioenlandschap’. Voorzitter van de Federatie, Bert Sonneveld, ontvangt Erik Willems, pensioenconsultant bij APS Pensioen- & Inkomensteam, en Henk Smit, directeur eigenaar van Quorim.

Pensioenlandschap

Het pensioenlandschap is vooral door de perikelen bij de overheid en pensioenfondsen de afgelopen jaren stevig in beweging. Veel werkgevers vragen zich af wat het effect is van alle aanstaande en al ingevoerde wettelijke veranderingen op de pensioenregeling(en) binnen hun bedrijf.

Bij medewerkers is de algemene tendens dat pensioen als lastig wordt ervaren en dat ze daardoor ervoor kiezen zich er maar niet in te verdiepen. De gevolgen hiervan kunnen enorm zijn. Door hun relatief beperkte kennisniveau kan alleen heldere communicatie zorgen voor een ommekeer op dit gebied.

Ook bij de ondernemers zelf leven vragen over hun eigen pensioen. Vroeger mocht dat in eigen beheer binnen hun BV maar sinds het afschaffen hiervan worden veel ondernemers niet meer ondersteund op dit gebied. Vroeger verzorgden accountants en fiscalisten een groot deel van de ondersteuning inzake pensioen in eigen beheer. Nu – omdat ook voor hen een vergunningsplicht geldt – lijkt de ondernemer de weg naar advies niet te vinden.

Veel financieel adviseurs hebben in de afgelopen jaren afscheid genomen van hun (Wft-)pensioen en daardoor is pensioen door velen niet langer in het assortiment opgenomen sinds de vergunningsplicht.

Waarom dit webinar?

Toch is het intermediair – als belangrijke partner van de werkgever – bij uitstek geschikt om werkgevers, die zoekende zijn op het gebied van pensioen of nog niet weten wat er allemaal te gebeuren staat, de helpende hand te bieden. De pensioendeelnemer – ook een belangrijke partner – moet worden geholpen aan goede ondersteuning door heldere communicatie en financiële planning.

Webinar van de Federatie van Assurantieclubs

In het webinar worden onderstaande vragen/onderwerpen behandeld:

  • Wat staat er te gebeuren op pensioengebied qua wetgeving (onder andere naar aanleiding van het pensioenakkoord)?
  • Wat moet de werkgever er mee en wat vooral niet?
  • Welke kansen liggen er op het gebied van medewerkerscommunicatie in de breedte?
  • Is er nog toekomst voor het pensioen van de ondernemer(dga)?

Voor wie?

Dit webinar is met name bedoeld voor financieel adviseurs die óf geen pensioenvergunning meer hebben maar wel hun klanten willen ondersteunen op dit gebied óf die nog wel een vergunning hebben maar zich afvragen – met alles wat er op hen en hun klanten afkomt – alles zelf kunnen oplossen. Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs: “In een uur weet je wat er speelt in op pensioengebied. En weet je hoe te handelen bij signalen van werkgevers, van pensioendeelnemers en over het ondernemerspensioen”.

Aan tafel

Erik Willems is 52 jaar en werkt sinds 1993 in het pensioenvakgebied. Via Delta Lloyd doorliep hij de pensioenacademie bij Akkermans en na zijn stageperiode ging hij in dienst bij APS Pensioenteam en is nog steeds werkzaam voor dit bedrijf. APS Pensioen- & Inkomensteam is met 22 medewerkers een van de weinige, middelgrote advieskantoren dat zich met pensioen- en inkomensadvies op het MKB richt.

Henk Smit is zijn carrière begonnen in 1985 bij de Rabobank. Vervolgens is hij werkzaam geweest bij de rechtsvoorganger van a.s.r. verzekeringen, AMEV Verzekeringen, waar hij 13 jaar verschillende functies had. In 2003 is Henk gestart met Quorim en adviseert hij zowel zakelijke als particuliere relaties. Henk is Gevolmachtigde Agent en Registeradviseur Verzuim en Inkomensmanagement. “Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen”.

De ‘dagvoorzitter’ van het webinar is Bert Sonneveld. Hij is voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs en heeft brede ervaring in de financiële dienstverlening (Allianz en Akkermans & partners, directeur FFP en de laatste 5 jaar Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende): “Het is een gemiste kans voor financieel adviseurs om – ook zonder pensioenvergunning – niet op de hoogte te zijn met wat er speelt op pensioengebied. Daarom is dit een mooi onderwerp voor dit webinar”.

Welkom!

Alle leden van de aangesloten assurantieclubs en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om de uitzending te bekijken. Aan niet-leden vragen we alleen of de besturen van assurantieclubs hen mogen benaderen met de vraag om lid te worden.

Wij zien je graag live bij het webinar. Lukt dat niet, dan is er ook nog de mogelijkheid om later te kijken via deze pagina.

Tot ziens!

Federatie van Assurantieclubs

Federatie van Assurantieclubs

Deze assurantieclubs zijn aangesloten bij de Federatie:

        

Terugkijken

Webinar:
‘FvActueel: pak je rol als gids in mistig pensioenlandschap’