Steeds meer brancheverenigingen en ledenorganisaties kiezen voor de kracht van een webinar. Door een webinar te organiseren kom je snel en effectief in contact met jouw doelgroep. Ben jij communicatiespecialist bij een niet-commerciële organisatie, zoals een branchevereniging of vakbond? Lees dan snel verder.

Leden informeren

Een webinar is bij uitstek geschikt voor het informeren van leden. Zo bedienen wij al jarenlang diverse pensioenfondsen die door middel van webinars gepensioneerden of werkende deelnemers van een pensioenfonds informeren over wijzigingen in de reglementen. 

Webinar alternatief of als aanvulling op fysieke bijeenkomsten?

Bij WebinarTV pretenderen we niet te zeggen dat een webinar elke fysieke bijeenkomst kan vervangen. In sommige gevallen kan een webinar zeker een fysieke sessie vervangen en levert dit belangrijke voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van reistijd wanneer een webinar wordt georganiseerd. Daarnaast is een webinar een voordelig alternatief voor een fysieke sessie omdat er geen kosten worden gemaakt aan locatie, lunch etc.

Maar er zijn ook situaties denkbaar waar een webinar uitstekend werkt als aanvulling op fysieke bijeenkomsten. Zo werken we bijvoorbeeld voor een brancheorganisatie die verschillende sessies organiseert om informatie te verzamelen die uiteindelijk moeten leiden tot een nieuwe CAO. Nadat de fysieke sessies plaatsgevonden hebben, worden in een webinar de resultaten met alle betrokkenen gedeeld.

Waarom een webinar?

Het organiseren van een informerende webinar, bijvoorbeeld voor leden, levert een aantal belangrijke voordelen op:

  • Bereik snel en efficiënt jouw doelgroep
  • Verspreid jouw boodschap gelijktijdig aan een breed publiek
  • Lage kosten
  • Hoge engagement
  • Interactief; door middel van een vragenbox, chat en poll kunnen deelnemers participeren
  • Kennis van wat er leeft binnen de doelgroep door een duidelijke eindrapportage
  • De webinar is via de on-demand versie terug te kijken

Een ander voordeel van webinars is dat het voor kijkers heel gemakkelijk is om deel te nemen. Zij kunnen op elke gewenste plek en op verschillende devices naar de webinar kijken. Wil jij weten hoe eenvoudig dit voor de kijkers is? Bekijk onderstaande video.

Informatie

Je organiseert al een full-service webinar vanaf € 1.850. Hulp nodig of meer weten? Neem contact met ons op.

 020 787 1315
 info@webinartv.nl

Dienstbeschrijving

Download de dienstbeschrijving 'Full-service webinar' via onderstaand formulier

Neem contact met mij op

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.