Dit webinar is reeds uitgezonden maar de video is nog niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Hoe inzicht in ‘dark data’ bijdraagt aan een datagedreven Waterschap’

U kunt nu het webinar 'Hoe inzicht in ‘dark data’ bijdraagt aan een datagedreven Waterschap' terugkijken.

Data verandert de wijze waarop Waterschappen primaire taken vervullen. Datagedreven besluitvorming wordt steeds belangrijkers bij de zorg voor voldoende schoon drinkwater en de bescherming van Nederland tegen teveel hemelwater en overstromingen. Een actuele uitdaging vormt daarbij het ontgrendelen van historische gegevens om deze in verband te brengen met huidige en toekomstige gegevens. Hoe breng je structuur aan in ongestructureerde ‘dark data’ zodat holistische inzichten ontstaan? Om bijvoorbeeld betere aansturing, onderhoud, aanbesteding en risicobeheer van kapitaalintensieve installaties mogelijk te maken?

In dit webinar gaan we aan de hand van een praktijkcase bij Waterschap Drents Overijsselse Delta in op de wijze waarop de schaalbaarheid en efficiëntie van Azure hiervoor wordt ingezet. In samenwerking SynerScope worden de gegevens van het Waterschap ongezien overgezet in een ‘low touch’ bulkproces. Zo ontstaat een datakluis in een eigen cloud-tenant waarin data geautomatiseerd kan worden gescand, gesorteerd, geïndexeerd en beoordeeld op Pii-gevoeligheden.

Vanuit deze basis wordt het bijvoorbeeld mogelijk om te bepalen:

  • welke data om risicovolle redenen nog niet gebruikt kunnen worden
  • welke gegevens ‘cold’, ‘warm’ of ‘hot’ opgeslagen moeten worden om kostenefficiëntie te bereiken
  • waar is de grootste winst ligt om data slim te combineren
  • welke gegevens aangevuld of verbeterd moeten worden
  • hoe datagedreven inzichten de organisatie van het Waterschap verder kunnen verbeteren

Schrijf je nu in voor dit webinar om nieuwe inzichten op te doen over het strategisch gebruik van data om processen te optimaliseren meer transparantie te bieden conform overheidsrichtlijnen.