Dit webinar is reeds uitgezonden maar de video is nog niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Concrete stappen richting een data-gedreven lokale overheid’

U kunt nu het webinar 'Concrete stappen richting een data-gedreven lokale overheid' terugkijken.

De enorme groei van digitaal beschikbare data ondersteunt de belofte van data gedreven werken. Maar dan moeten we wel efficiënt, snel en veilig met die data kunnen werken. Security en privacy zijn daarbij van groot belang. Die uitdaging wordt alleen maar groter doordat het grootschalig ontsluiten van archieven nog vaak teveel menselijke energie vergt.

Maar inzicht in alle deze data is noodzakelijk om goede conclusies te kunnen trekken. Een paar recente voorbeelden waar moeilijkheden met data uit heden en verleden tot kostbare problemen leidde zijn de toeslagenaffaire, de terugvordering van teveel ontvangen bijstand en de grootschalige schadeloosstellingen voor Groningen. Maar ook bij de aanpak van de huidige pandemie worden we vaak met een gebrek aan data gedreven informatie geconfronteerd.

Onze archieven en de snelle groei van nieuwe applicaties en sensoren zorgen voor een stroom aan ‘nieuwe’ en ‘nieuwe oude’ data. Een beperkt deel daarvan is redelijk tot goed gestructureerd maar juist die data in verbinding brengen met de ongestructureerde en deels onbekende data (‘Dark Data’) is de uitdaging waar we tijdens dit webinar op in gaan.

Aan de hand van een praktijkcase gaan we in op de wijze waarop de schaalbaarheid en efficiëntie van Azure hiervoor wordt ingezet. In samenwerking met SynerScope worden de archief gegevens ongezien overgezet in een ‘low touch’ bulkproces. Zo ontstaat een datakluis in uw eigen Cloud-tenant waarin data geautomatiseerd kan worden gescand, gesorteerd, geïndexeerd en beoordeeld op Pii-gevoeligheden.

Vanuit deze basis wordt het bijvoorbeeld mogelijk om te bepalen:

  • welke data om risicovolle redenen nog niet gebruikt kunnen worden
  • welke gegevens ‘cold’, ‘warm’ of ‘hot’ opgeslagen moeten worden om kostenefficiëntie te bereiken
  • waar de grootste winst ligt om data slim te combineren
  • welke gegevens aangevuld of verbeterd moeten worden
  • hoe data gedreven inzichten de overheidsinstanties verder kunnen helpen

Schrijf u nu in voor dit webinar om nieuwe inzichten op te doen over het strategisch gebruik van data om processen te optimaliseren en meer transparantie te bieden conform overheidsrichtlijnen.