Dit webinar is reeds uitgezonden maar de video is nog niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Verandering van uw gedrag als professional – wat komt er bij kijken?’

U kunt nu het webinar 'Verandering van uw gedrag als professional – wat komt er bij kijken?' terugkijken.

Het leveren van maatwerk vraagt niet alleen om kennis, maar ook om andere houding en gedrag. Wat is er nodig om écht op een andere manier te gaan werken? Aan de hand van voorbeelden illustreren we de mogelijkheden voor omgekeerd denken binnen de Participatiewet.

Gedrag en cultuur binnen het sociaal domein

Tijdens deze webinar laten onze experts zien hoe u zich bewust wordt van ingesleten patronen en overtuigingen. We laten u zien hoe u door een andere bril naar dezelfde situatie kan kijken. Dit doen we aan de hand van oefeningen en een praktijkcasus. Dit helpt bij het toepassen van De omgekeerde toets van Stimulansz.

Wat leert u van deze webinar?

We gaan in op de relatie tussen gedrag en houding. U leert hoe beiden elkaar beïnvloeden en hoe dit kan leiden tot remmende en stimulerende effecten.  U krijgt antwoorden op belangrijke vragen als hoe het komt dat sommige mensen hun gedrag en houding wel makkelijk kunnen aanpassen en anderen daar meer moeite mee hebben. En hoe u dit als professional kunt beïnvloeden. U leert ook hoe u of uw medewerkers zich kunnen ontwikkelen in het vermogen tot het zich meer of soms juist minder verplaatsen in de leef- en belevingswereld van de inwoner.

Voor wie is deze webinar?

Deze webinar is voor medewerkers van gemeenten en overheidsinstellingen die werkzaam zijn in het sociaal domein, bijvoorbeeld:

  • Klantmanagers inkomen
  • Wmo-consulenten
  • Schuldhulpverleners
  • Juridisch kwaliteitsmedewerkers
  • Beleidsadviseurs sociaal domein
  • Leidinggevenden en managers

Deze webinar is ook interessant als u nog geen kennis heeft van de omgekeerde toets.

Sprekers

De sprekers van deze webinar zijn Evelien Meester en Laurens Bouw.

Evelien Meester
Evelien Meester is jurist en gespecialiseerd in de Participatiewet. Zij staat aan de wieg van de omgekeerde toets, een methodiek van Stimulansz die maatwerk in het sociaal domein makkelijker maakt. Evelien combineert graag de kennis uit haar juridische achtergrond met kennis van psychologie en filosofie, en vertaalt deze naar praktisch toepasbare oplossingen.

Laurens Bouw
Laurens is samen met collega’s verantwoordelijk voor het complete aanbod van trainingen en opleidingen. Dit aanbod varieert van kennistrainingen over bijvoorbeeld de Participatiewet tot vaardigheids- en procestrainingen. Hij heeft agogiek gestudeerd en heeft ervaring met het begeleiden van mensen en organisaties in veranderprocessen.