Praktische informatie

 • Datum: donderdag 11 juni 2020
 • Tijd: 16:00 - 17:00 uur
 • Organisator:
 • Stimulansz
 • Expert: Evelien Meester
  Evelien Meester

  Evelien Meester

  Jurist
  Stimulansz

  , Jurist - Stimulansz
  Expert: Marjolein Schuurman
  Marjolein Schuurman

  Marjolein Schuurman

  Jurist staats- en bestuursrecht
  Stimulansz

  , Jurist staats- en bestuursrecht - Stimulansz

Binnen de kaders van de wet- en regelgeving biedt de omgekeerde toets van Stimulansz handvatten voor maatwerk in het sociaal domein. Om maatwerk mogelijk te maken, heeft iedere klantmanager een (juridische) gereedschapskist met tools die bestaat uit nationale, internationale en lokale regelgeving. In deze webinar laten we u zien welke mogelijkheden één van deze tools, namelijk de Algemene wet bestuursrecht, biedt.

Wat leert u van deze webinar?

In deze webinar tonen we de mogelijkheden van maatwerk in het sociaal domein aan de hand van casussen die onze experts in de praktijk zijn tegengekomen. Ook laten we zien waarom alleen kennis van de wet niet voldoende is. Wettelijke regels zijn niet zwart-wit en moeten geïnterpreteerd worden. In deze webinar ontdekt u hoe deze interpretatie tot willekeur kan leiden en hoe u dit kunt voorkomen. Na afloop van deze webinar bent u beter toegerust om stap 4 van de omgekeerde toets, de randvoorwaarden, toe te passen.

Voor wie is deze webinar?

Deze webinar is voor medewerkers van gemeenten en overheidsinstellingen die werkzaam zijn in het sociaal domein. Bijvoorbeeld in de rol van klantmanager inkomen, Wmo-consulent, schuldhulpverlener, juridisch kwaliteitsmedewerker of beleidsadviseur sociaal domein. Deze webinar is ook interessant als u nog geen kennis heeft van de omgekeerde toets.

Sprekers

Evelien Meester

Evelien Meester is jurist en gespecialiseerd in de Participatiewet. Zij staat aan de wieg van de omgekeerde toets, een methodiek van Stimulansz die maatwerk in het sociaal domein makkelijker maakt. Evelien combineert graag de kennis uit haar juridische achtergrond met kennis van psychologie en filosofie, en vertaalt deze naar praktisch toepasbare oplossingen. 

Marjolein Schuurman

Marjolein Schuurman is jurist staats- en bestuursrecht. Zij heeft ruime werkervaring bij gemeenten en bij Centrale Raad van Beroep. Bij Stimulansz helpt Marjolein gemeenten met complexe juridische vraagstukken op het terrein van de Participatiewet, bezwaar en beroep en privacy. Daarbij kijkt ze vooral naar wat er wél kan.

Inschrijven

Webinar:
‘De Algemene wet bestuursrecht als tool voor maatwerk binnen het sociaal domein’

Gelukt!

Bedankt voor uw inschrijving:
‘De Algemene wet bestuursrecht als tool voor maatwerk binnen het sociaal domein’

De inschrijving is gelukt. Zet de webinar direct in je agenda door op onderstaande knop te klikken:

Voeg toe aan agenda