Een webinar uitgelegd

dinsdag 10 oktober 2017

Deze blog geeft antwoord op de vraag: “wat is een webinar?”. En wellicht denk je na het lezen van de blog: “ik wil ook een webinar organiseren”. Dat kan uiteraard. Wij helpen je graag. Ook zonder eerdere ervaring met een webinar komt het helemaal goed. We begeleiden je graag bij het organiseren van een webinar.

Seminar

Misschien heb je al ervaring met het organiseren van een evenement in het kantoor of op een evenementlocatie. Van oudsher is een seminar of evenement heel effectief om een doelgroep te informeren.

Maar het organiseren van een seminar heeft ook nadelen. Belangrijke nadelen zijn de reistijd die de bezoekers hebben. Misschien moet je de seminar ook wel op meerdere locaties organiseren, met alle extra kosten die daarbij komen kijken. Maar ook de kosten die je moet maken aan een evenementlocatie (inclusief catering) is een nadeel.

Wat is een webinar?

Een webinar is een live internetuitzending en in feite een online variant van een seminar. In plaats van naar een evenementlocatie te reizen hoeft de deelnemer nu alleen nog maar in te loggen op een specifiek voor het evenement ingerichte webpagina. Hiervoor hoeven deelnemers niet meer dan een minuut voorafgaand aan de webinar in actie te komen. De tijdsinvestering voor een kijker is bij een webinar veel minder dan bij een seminar.

Organisatie van een webinar

Ook de organisatie van een webinar is niet moeilijk. Vanuit een studio, bijvoorbeeld die van WebinarTV.nl in Amsterdam, wordt de webinar live uitgezonden. In de speciaal voor webinars ingerichte studio kan de spreker plaatsnemen achter een professionele desk. Dit doet de expert samen met een presentator. De presentator zal de webinar begeleiden en vragen stellen die zijn binnengekomen.

Interactief webinar

Bij een seminar is het voor de aanwezigen makkelijk om vragen te stellen. Even je hand opsteken. Bij een webinar is het eigenlijk net zo makkelijk. Vragen kunnen eenvoudig worden gesteld via een vragenformulier of chatbox. Via een poll is ook de mening of het kennisniveau van de kijker te peilen. Daarmee is een live webinar minstens zo interactief als een seminar. En daarnaast is een groot voordeel dat alle vragen en antwoorden geregistreerd worden en naderhand nog opgevolgd kunnen worden.

Ook een webinar organiseren?

Wij helpen je graag om een webinar te organiseren. Hiervoor is geen ervaring nodig. Bij WebinarTV.nl nemen we eigenlijk alle operationele zaken voor je uit handen zodat jij je als organiserende partij kunt richten op de inhoud van de sessie. Neem contact met ons op via 020 787 1315.