Verhuis jouw evenement van offline naar online!

maandag 20 april 2020

Wat begon als een mysterieus longvirus in de Chinese stad Wuhan is inmiddels uitgegroeid tot een virus dat de hele wereld in de ban heeft. Het coronavirus Covid-19 bezorgt ook organisatoren van evenementen sinds januari een hoop ellende. Overal ter wereld haken bezoekers af voor geplande evenementen, moeten organisatoren noodgedwongen congressen annuleren en verbieden regeringen grote bijeenkomsten.

Ook in Nederland zien we dat de regering maatregelen treft. Openbare gelegenheden zijn gesloten en bijeenkomsten waar meer dan drie personen aanwezig zijn, zijn verboden. Daarnaast wordt, als dat mogelijk is, gevraagd thuis te werken. Betekenen deze maatregelen het einde van jouw evenement? Is al jouw harde werk aan die training of presentatie van de afgelopen maanden voor niets geweest?

Nee, dat hoeft helemaal niet! Veel zakelijke evenementen kan je namelijk ook vervangen door een webinar of evenementenregistratie. En daar kan WebinarTV jou prima bij helpen.

Een live webinar zeg je?

Een webinar is in feite de online variant van een seminar, met als grote verschil dat iedereen het evenement volgt via de eigen laptop of telefoon. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over deelnemers die afhaken wegens angst voor besmetting of bedrijven die hun medewerkers verbieden jouw evenement bij te wonen. Door je evenement te vervangen door een online variant heb je bovendien ook een hoop minder kosten want de huur van een geschikte locatie en een uitgebreide lunch laat je achterwege. Vanuit de studio van WebinarTV.nl in Amsterdam deel jij dus jouw presentatie, praat je met inhoudsexperts of laat je collega’s kennismaken met de nieuwe bedrijfssoftware, inclusief een demo op je laptop.

Een webinar is veel meer dan een statische online presentatie; dankzij de chatfunctionaliteit op ons platform maak je het interactief en laat je deelnemers vragen stellen die je tijdens de uitzending beantwoordt. Of je peilt snel hoe kijkers over een onderwerp denken met een poll. Na afloop van de webinar heb je bovendien een blijvend aandenken aan jouw live optreden in de vorm van een opname. Handig, kan je die later delen met nieuwe collega’s of inzetten als content item in jouw marketingcampagne.

Livestream van jouw evenement

Hoewel je met een webinar een hoop evenementen kan vervangen, begrijpen we ook dat je niet zomaar ieder evenement verhuist naar onze studio. Daarom helpen we je ook graag met een livestream of evenementenvideo. WebinarTV komt met alle opnameapparatuur naar jouw locatie en zorgt dat jouw evenement live te volgen is via ons platform. Zo hoeft helemaal niemand jouw productlancering of keynote speaker te missen. Ook het monteren van een evenementenvideo met bijhorende interviews behoort tot de mogelijkheden.

Bezorgt het coronavirus jou dus ook slapeloze nachten? Ben jij op zoek naar de mogelijkheden om jouw evenement toch te laten doorgaan? Aarzel dan niet en neem snel contact met ons op via 020 787 1315. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je en zorgen er samen voor dat jouw evenement doorgaat, offline of online! Lees ook zeker de RIFF-blog waarin onze collega's 6 tips voor e-commerce spelers op een rij zetten om goed om te gaan met deze crisis.