Het webinar uitzenden via sociale kanalen

dinsdag 12 december 2017

Het organiseren van een webinar kan aardig wat werk opleveren. Zo moet het een en ander goed voorbereid zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om van te voren vast te stellen op welk platform je wilt gaan uitzenden. Het is mogelijk om een videospeler op je eigen site te zetten, maar tegenwoordig bieden sociale netwerken ook een heleboel mogelijkheden voor een live uitzending. Als je nu beslist om uit te zenden via een sociaal netwerk, waar moet je dan allemaal op letten?

Facebook

Facebook is natuurlijk één van de bekendste sociale netwerken van tegenwoordig. Ook zij bieden de mogelijkheid om een live video te starten. Waar dat voorheen alleen mogelijk was via een mobiele telefoon, kun je nu ook professionele uitzendingen live uitzenden vanuit bijvoorbeeld een studio. Er zitten echter wel een paar haken en ogen aan streamen via Facebook. Zo is de maximale resolutie 720p met 30 frames per seconden. Daarnaast heeft facebook in haar policies staan dat ze liever niet willen dat je ook naar andere platformen streamt als je al naar Facebook streamt.

Youtube

Youtube is natuurlijk bekend als dé plek op het internet om video’s te bekijken. Ze bieden ook de mogelijkheid tot live streamen van video content. Het voordeel van een youtube live stream is dat je de youtube player makkelijk op je eigen site kan importeren. Via youtube kun je ook live streamen in 4k, met 60 frames per seconden. Reken er alleen wel op, dat hoe hoger de kwaliteit van de stream, hoe meer vertraging je krijgt van het daadwerkelijk opnemen en uitzenden.

Linkedin

Hoewel het nog niet mogelijk is om direct naar Linkedin te streamen, kun je natuurlijk wel verwijzen naar andere sociale kanalen als je aan het streamen bent. Je kunt al wel video’s uploaden naar Linkedin, maar dus nog niet direct live.

Twitch

Twitch is een platform dat al bestaat sinds 2011. Op twitch zitten mensen die uitzendingen maken van hoe ze aan het gamen zijn. vaak zie je alleen de game in beeld met eventueel een webcam. Sinds maart dit jaar bieden ze de mogelijkheid om, naast gamen, ook je eigen leven te live streamen via het “IRL” kanaal.

Instagram

Ook via het sociale kanaal Instagram kun je livestreamen. Deze live video’s komen dan in de Instagram Stories te staan en verdwijnen na 1 dag. De beperking van livestreamen via Instagram is dat het via de mobiele telefoon gedaan moet worden en dat de opname hiervan maar 1 dag beschikbaar is voor de kijker.

 

Partner(s):