Girlsday 2018

Kijk hier de Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista terug

Tijdens de lunch op 12 april organiseerde Microsoft samen met Techionista een live, digitale Talkshow waarin we inspirerende rolmodellen interviewden uit de wereld van ICT en tech. Uit een recent onderzoek van Microsoft in Nederland onder meisjes en vrouwen van 10 tot 30 jaar, blijkt dat er een groot tekort is aan rolmodellen, die wel essentieel zijn voor jonge meiden en vrouwen om ook voor STEM (Science, Technology, Engineering, Math) te kiezen. Tijdens deze talkshow hadden we het over het belang van rolmodellen en creativiteit in STEM. De volgende gasten waren aanwezig:

  • Cara Antoine praatte ons door het kersverse STEM-onderzoek van Microsoft. Waarom zijn rolmodellen zo hard nodig? En hoe belangrijk is creativiteit om te kiezen voor ICT en tech?
  • Ineke Scheffers is founder van Girl Code, een platform dat de gender gap in de wereld van programmeren wil dichten. Zelf nog maar net omgeschoold, is ze nu succesvol programmeur. Eerder dit jaar won zij de Techionista Tech Talent Award.
  • Nina Hoff is oprichter en CEO van byFlow, een Nederlandse 3Dprinter-fabrikant. Al rollen er uit haar 3D-printers geen plastic mallen, maar heuse culinaire hoogstandjes. Het zal niet lang meer duren, voordat er in elke professionele keuken één van haar printers staat. Hoff won eerder dit jaar de Techionista Tech Entrepreneur Award.
  • Eva de Mol weet als consultant en onderzoeker álles van big data. Ze promoveerde aan Berkeley University; verzamelde data van meer dan 800 tech-ondernemers en ontwikkelde een algoritme om ondernemers aan elkaar te koppelen.
  • Anouk van Tuinen is een getalenteerde software-specialist, gadget geek en coding newbie. Ze werkte jarenlang in de theaterbusiness, maar gooide het roer om om zich volledig op haar échte passie – technologie – te storten.

Laat je horen!

We zijn heel benieuwd naar jouw mening over de onderwerpen die tijdens deze talkshow zijn besproken. Deel jouw ervaringen, opmerkingen of feedback via Twitter voorzien van de hashtag #WomenInTechTalk.

Gemist? Kijk terug!

Heb je de Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista gemist? Gelukkig hebben we de beelden nog. Je kunt de talkshow op deze pagina terugkijken.

Girlsday

Deze Women in Tech Talkshow werd georganiseerd in het kader van Girlsday - een initiatief van VHTO om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Microsoft en Techionista dragen dit initiatief een warm hart toe. Omdat uit kersvers onderzoek van Microsoft blijkt dat zichtbare rolmodellen heel hard nodig zijn om jonge meisjes (en vrouwen!) te interesseren voor ICT en tech, hostten wij deze talkshow mét inspirerende rolmodellen.

Partner(s):