Jeroen Stoter over hoe een succesvolle Agile-transformatie vraagt om nieuw leiderschap

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Van Agile doen naar Agile zijn’

U kunt nu het webinar 'Van Agile doen naar Agile zijn' terugkijken.

Wat is cruciaal voor een geslaagde Agile-transformatie? Leiderschap! Juist nu is een leider meer nodig dan ooit. Agile gaat niet zomaar over het loslaten van de oude bedrijfsstructuur. Er moet een plan achter zitten en het proces moet geleidelijk verlopen. Dit vraagt om een leider die faciliteert, verbindt en begeleidt. Tegelijkertijd tellen resultaten, de klant en het nemen van belangrijke beslissingen. Dus niet alleen faciliteren maar ook leiden!

Door snelle marktontwikkelingen kiezen steeds meer organisaties voor Agile werken, een levend systeem die streeft naar een evolutie in een onvoorspelbare en snel veranderende omgeving. Er ligt een grote focus op klanten en met Agile wordt een stabiele organisatievorm bereikt die ook dynamisch is.

Maar hoe realiseer je een succesvolle transformatie? Welke rol heeft leiderschap hierin? En waarom is die rol zo essentieel? Hoe breng je de organisatie van Agile ‘doen’ naar Agile ‘zijn’? Het gaat om omgekeerd carrière maken: gericht zijn op de teams en niet op de ladder naar boven.

Over Jeroen Stoter

Jeroen Stoter is transformatie manager & enterprise coach. Als expert in leiderschap begeleidt hij MT’s in het realiseren van wensbare en klantgerichte organisaties. Jeroen is specialist in projectmanagement, verandermanagement en interim-management. Hij heeft ervaring in zowel business als IT en was betrokken bij verschillende bedrijfsprocessen. Zo zet Jeroen zijn expertise in bij toonaangevende organisaties als Wolters Kluwer, Nederlandse Spoorwegen en Rabobank.

Meld je aan voor de live webinar

Meld je hier geheel vrijblijvend aan voor de live webinar. Deze vindt plaats op 29 oktober om 19.30 uur. Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle benodigde informatie.

Naar aanleiding van deze webinar praten we over dit onderwerp na in onze podcast, ExperisTalks. Te luisteren via Spotify of te bekijken via YouTube.

Terugkijken

Webinar:
‘Van Agile doen naar Agile zijn’