Webinar 2

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Werken met een team van ervaringsdeskundigen’

U kunt nu het webinar 'Werken met een team van ervaringsdeskundigen' terugkijken.

Ieder(n) geeft twee webinars over het inclusief ontwerpen van (gemeente) websites. De webinars leren je denken vanuit de eindgebruiker met een beperking, en dat levert een website op die voor iedereen goed toegankelijk en bruikbaar is. Bij de webinar is een tolk gebarentaal en live-ondertiteling aanwezig. 

In dit webinar gaan we nader in op het werken met een digitaal testteam van ervaringsdeskundigen. Hoe zet je zo’n team op? Aan welke eisen moeten ervaringsdeskundigen voldoen? Hoe organiseer je een gebruikerstest? We bespreken de meerwaarde maar ook de beperkingen waarmee je rekening moet houden. 

Ter voorbereiding kun je de toolkit ‘Maak je gemeentewebsite toegankelijk’ bezoeken. https://iederin.nl/toolkit-maak-je-gemeentewebsite-toegankelijk/

Sprekers

Bart Borsje
Bart Borsje is projectadviseur digitale toegankelijkheid bij PGOsupport. PGOsupport ondersteunt patiëntenorganisaties en is kennis- en adviespartner bij verbetering van de kwaliteit van zorg en leven. Daarnaast is Bart projectleider bij de Haagse belangenorganisatie Voorall. Hij heeft veel ervaring met het opzetten en begeleiden van klankbordgroepen voor het testen van de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van websites. Momenteel zet hij voor een project van de Tweede Kamer een nieuwe klankbordgroep op.

Ton van Weerdenburg
Ton is projectmedewerker bij de Oogvereniging en houdt zich bezig met toegankelijkheid, waaronder digitale toegankelijkheid. Hij geeft bewustwordingssessies en ontwikkelde met Ieder(in) een test voor het checken van 7 belangrijke criteria voor web-toegankelijkheid. Ton is ook ervaringsdeskundige.

Meld je aan

Werk je bij een (gemeentelijke) overheid, ben je belangenbehartiger of ervaringsdeskundige? Ben je bezig met digitale toegankelijkheid en wil je dat websites voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn? Dan zijn deze webinars iets voor jou. Ze zijn interactief en praktijkgericht.

De webinars zijn onderdeel van de virtuele roadshow DigiToegankelijk van Logius en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die loopt van dinsdag 9 juni tot en met dinsdag 7 juli. https://www.digitoegankelijk.nl/nieuws/virtuele-roadshow-digitale-toegankelijkheid

Terugkijken

Webinar:
‘Werken met een team van ervaringsdeskundigen’