Webinar 1

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Inclusief ontwerpen van je (gemeente)website’

U kunt nu het webinar 'Inclusief ontwerpen van je (gemeente)website' terugkijken.

Ieder(n) geeft twee webinars over het inclusief ontwerpen van (gemeente) websites. De webinars leren je denken vanuit de eindgebruiker met een beperking, en dat levert een website op die voor iedereen goed toegankelijk en bruikbaar is. Bij de webinar is een tolk gebarentaal en live-ondertiteling aanwezig. 

Dit webinar gaat in op de vraag wat digitale inclusie precies betekent en hoe overheden en ervaringsdeskundigen kunnen samenwerken bij het verbeteren van web-toegankelijkheid. Dit doen we aan de hand van een 6-stappenplan. De focus ligt op twee van de zes stappen: het creëren van bewustwording en het bepalen van gezamenlijke prioriteiten. Bij dat laatste spelen we ook in op de (corona) actualiteit.

Ter voorbereiding kun je de toolkit ‘Maak je gemeentewebsite toegankelijk’ bezoeken. https://iederin.nl/toolkit-maak-je-gemeentewebsite-toegankelijk/

Sprekers

Eva Westerhoff
Eva is digitale inclusie - en toegankelijkheidsexpert. Ze helpt ontwikkelaars bij IT-toegankelijkheid, geeft trainingen en adviseert overheden en bedrijven. Daarbij zet ze de gebruiker centraal: “De eerste stap is: niet bouwen voor jezelf maar voor andere gebruikers. En als je dan kiest voor de gebruiker met een handicap dan zit je echt altijd helemaal goed. Daar heeft iedereen baat bij.”

Margreet Roemeling
Margreet is projectcoördinator bij Voorall, belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, en houdt zich onder meer bezig met web-toegankelijkheid. Voorall test, samen met ervaringsdeskundigen, websites van maatschappelijke organisaties en de gemeente en adviseert over het verbeteren van de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Zo heeft Voorall met de gemeente Den Haag samengewerkt aan een toegankelijke verkiezingswebsite.

Meld je aan

Werk je bij een (gemeentelijke) overheid, ben je belangenbehartiger of ervaringsdeskundige? Ben je bezig met digitale toegankelijkheid en wil je dat websites voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn? Dan zijn deze webinars iets voor jou. Ze zijn interactief en praktijkgericht.

De webinars zijn onderdeel van de virtuele roadshow DigiToegankelijk van Logius en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die loopt van dinsdag 9 juni tot en met dinsdag 7 juli. https://www.digitoegankelijk.nl/nieuws/virtuele-roadshow-digitale-toegankelijkheid

Terugkijken

Webinar:
‘Inclusief ontwerpen van je (gemeente)website’