Lees meer over het event 'Apparaten beheren en de regie behouden met Endpoint Management '

Apparaten beheren en de regie behouden met Endpoint Management

  Een goede inrichting van Endpoint Management is een voorwaarde voor effectief beheer. Wil je meer weten over het beheer met Endpoint Management en hoe je hiermee tijd bespaart? Volg dan ons gratis webinar op 4 juni over het beheer van apparaten met Endpoint Management.

Bekijk
Lees meer over het event 'Hoe zet ik toepassingen zoals Flipgrid en Teams in de klas in?'

Hoe zet ik toepassingen zoals Flipgrid en Teams in de klas in?

  Microsoft 365 bevat veel toepassingen die je perfect in de klas kunt gebruiken ter ondersteuning van het onderwijs. Welke dit zijn en hoe je de toepassingen inzet in je klas, hoor je tijdens ons webinar.

Bekijk
Lees meer over het event 'Beheer Office 365'

Beheer Office 365

  Op 26 maart geven we een webinar over beheer binnen Microsoft 365. We bespreken de beheermogelijkheden binnen uw Microsoft 365 tenant. Op basis van deze besproken onderdelen krijgt u inzicht in hoe u Office 365 basaal kunt inrichten en beheren.

Bekijk
Lees meer over het event 'Webinar Power Platform'

Webinar Power Platform

  Tijdens het webinar op 10 februari gaan we in op het Power Platform van Microsoft. We kijken naar de verschillende onderdelen en hoe deze met elkaar samenwerken.

Bekijk
Lees meer over het event 'Geavanceerde beveiliging met Microsoft 365'

Geavanceerde beveiliging met Microsoft 365

  Microsoft 365 biedt al heel veel mogelijkheden op het gebied van privacy en beveiliging. De producten die scholen en schoolbesturen nu tot hun beschikking hebben via het basispakket, zijn voldoende om op een veilige en goede manier samen te werken in de cloud. Tijdens dit webinar bespreken we deze mogelijkheden en geven we handvatten die helpen uw tenant optimaal in te richten.

Bekijk
Lees meer over het event 'Governance: Regie op Microsoft 365'

Governance: Regie op Microsoft 365

  Een Governance plan zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving waarin gebruikers goed kunnen samenwerken. Zo bevat het plan afspraken en regels die voor jullie organisatie gelden over het gebruik van OneDrive, SharePoint en bijvoorbeeld Microsoft Teams. Op 3 december bespreken we dit tijdens het webinar Regie op Microsoft 365.

Bekijk
Lees meer over het event 'ZIVVER'

ZIVVER

  Op 5 november geven we een webinar over ZIVVER waar u te weten komt hoe de software werkt en welke functionaliteiten het biedt. Ook gaan we uitgebreid in op de werking van ZIVVER voor eindgebruikers en welke taken een beheerder heeft wanneer de school met ZIVVER werkt.

Bekijk
Lees meer over het event 'Identitymanagement met Azure AD Premium'

Identitymanagement met Azure AD Premium

  In dit webinar vertelt Maurits Knoppert over de inhoud en mogelijkheden van Azure AD Premium en hoe u het kan organiseren en inrichten. Bovendien legt hij uit wat het verschil is in functionaliteiten tussen Azure Active Directory Premium plan 1 en 2 en hoe u een koppeling met o.a. Afas en ParnasSys kunt maken.

Bekijk
Lees meer over het event 'Dynamisch Aankoop Systeem (DAS)'

Dynamisch Aankoop Systeem (DAS)

  Tijdens dit webinar krijgt u antwoord op de volgende vragen: Wat is een DAS en hoe werkt het? Wat kunnen onderwijsinstellingen met de inzet van een DAS bereiken? Hoe kunnen onderwijsinstellingen met een DAS beginnen? Hoe helpt APS IT-diensten scholen en besturen hierbij?

Bekijk
Lees meer over het event 'Webinar Classroom Management'

Webinar Classroom Management

  We bespreken de mogelijkheden van Classroom Management door drie leveranciers aan het woord te laten. Welke functionaliteiten dragen bij aan het onderwijs en hoe stelt een leerkracht of beheerder deze functionaliteiten in?

Bekijk
Lees meer over het event 'Teams in de klas'

Teams in de klas

  Wilt u aan de slag met Teams in de klas? Schrijf u dan in voor ons webinar op 5 juni 2019. Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten die Teams in de klas willen inzetten en die op zoek zijn naar praktische tips.

Bekijk
Lees meer over het event 'Webinar Adobe Creative Cloud en Acrobat Pro'

Webinar Adobe Creative Cloud en Acrobat Pro

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Op 9 mei geven we een webinar over de meerwaarde van het Adobe-portfolio. Hier gaat Charles Hunfeld, licentiemanager bij APS IT-diensten, in op de verschillende onderdelen van de Adobe Creative Cloud die veel kunnen betekenen voor het onderwijs.

Bekijk
Lees meer over het event 'Symantec Endpoint Protection'

Symantec Endpoint Protection

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Het is waarschijnlijk niet de vraag óf uw organisatie ooit te maken krijgt met een cyberaanval. De vraag is vermoedelijk wannéér.

Bekijk
Lees meer over het event 'Webinar Azure Active Directory groepen'

Webinar Azure Active Directory groepen

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Tijdens dit webinar laten we zien hoe u deze groepen aanmaakt en hoe u licentiebeheer toepast.

Bekijk
Lees meer over het event 'Webinar einde ondersteuning Windows 7 en overstap Windows 10'

Webinar einde ondersteuning Windows 7 en overstap Windows 10

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Vanaf begin 2020 wordt Windows 7 niet meer ondersteund waardoor gebruikers geen updates meer ontvangen. Tijdens ons webinar op 26 maart praten we u hierover bij en bespreken de gevolgen.

Bekijk
Lees meer over het event 'Webinar Minecraft Education'

Webinar Minecraft Education

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Op donderdag 31 januari organiseren wij een webinar over Minecraft Education. Maak kennis en kom te weten hoe u lesprogramma’s kunt verrijken met de speciale versie voor het onderwijs.

Bekijk
Lees meer over het event 'SharePoint online - van klassiek naar modern'

SharePoint online - van klassiek naar modern

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Samen leren, werken en delen; het zijn activiteiten die dagelijks plaatsvinden in een onderwijsorganisatie. SharePoint biedt hiervoor allerlei mogelijkheden. Denk aan het tegelijkertijd werken aan documenten of het delen van informatie.

Bekijk
Lees meer over het event 'Hoe richt ik Advanced Threat Protection in?'

Hoe richt ik Advanced Threat Protection in?

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Het ontvangen van e-mail vormt een gevaar voor de veiligheid van uw systemen. Denk hierbij aan virussen, malware en ransomware. Advanced Threat Protection (kortweg ATP) biedt de functionaliteit om uw postvakken te beveiligen.

Bekijk
Lees meer over het event 'Veilig e-mailen en bestanden delen met Office 365'

Veilig e-mailen en bestanden delen met Office 365

 • Organisator: APS IT-diensten
 • We krijgen veel vragen van klanten binnen over veilig e-mailen en bestanden delen. Office 365 biedt verschillende interessante functies die dit mogelijk maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat al het e-mailverkeer standaard wordt beveiligd door encryptie (versleuteling). Wilt u meer over dit veilig e-mailen en bestanden delen weten en daarmee de kans op datalekken verkleinen? Schrijf u dan in voor dit webinar.

Bekijk
Lees meer over het event 'Persoonsgegevens veilig in Office 365'

Persoonsgegevens veilig in Office 365

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wet zorgt ervoor dat organisaties dus ook scholen, groot of klein, beter zorg gaan dragen voor persoonsgegevens die verzameld worden. De meeste datalekken vinden plaats door slordigheden van medewerkers. In Office 365 zitten veel functies die u kunnen helpen om dit te voorkomen. In deze presentatie komt u meer te weten over deze functies en hoe u hiermee een datalek kunt voorkomen. Deze training is bedoeld voor ( bovenschoolse) ICT-ers in het Primair Onderwijs die meer willen weten over de veiligheid van persoonsgegevens in Office 365.

Bekijk
Lees meer over het event 'Samenwerken met leerlingen en leerkrachten in Teams'

Samenwerken met leerlingen en leerkrachten in Teams

 • Organisator: APS IT-diensten
 • Deze webinar is een toegevoegde waarde voor leerkrachten uit het primair onderwijs die meer willen weten over het toepassen van Teams binnen het onderwijs.

Bekijk