Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘Jet Bussemaker in gesprek met het sociaal werk’

U kunt nu het webinar 'Jet Bussemaker in gesprek met het sociaal werk' terugkijken.

Op 22 juni om 13:00 uur organiseert Sociaal Werk Nederland een webinar met Jet Bussemaker en Eric van der Burg. Leden van Sociaal Werk Nederland kunnen gratis deelnemen. Bovendien kunnen ze vooraf vragen insturen die Jet Bussemaker tijdens het webinar zal beantwoorden.

Jet Bussemaker is voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), die onlangs kwam met het rapport (Samen)leven is meer dan overleven. Daarin vraagt de raad om extra aandacht voor alles wat tijdens de lockdown onderbelicht is gebleven, zoals de vele sociale- en gezondheidsproblemen waarmee vooral mensen aan de onderkant van de samenleving nu kampen.

In het eerste deel van het webinar belicht Jet Bussemaker de visie van de RVS op de huidige situatie. Hoe kunnen we tijdens de alom verwachte recessie de verscherpte ongelijkheid tackelen? Welke rol ziet Jet Bussemaker daarin voor het sociaal werk? Hoe kun je als sociaal werker de zojuist verworven status van cruciaal beroep blijven waarmaken als er zowel bezuinigingen dreigen als een toestroom van nieuwe armen?

Vervolgens gaan Eric van der Burg en Jet Bussemaker in gesprek over dit thema. Ook is er ruimte voor vragen van deelnemers.

Terugkijken

Webinar:
‘Jet Bussemaker in gesprek met het sociaal werk’