PE-punt: 1 - Webinar: 12 maart 2019

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘FFP PE-webinar: De rol van de financieel planner bij groei van de zakelijke klant’

U kunt nu het webinar 'FFP PE-webinar: De rol van de financieel planner bij groei van de zakelijke klant' terugkijken.

Waarom zou je je als financieel planner verdiepen in het vakgebied Strategie? Strategie gaat over het vraagstuk, hoe een onderneming uniek blijft in de toekomst en hoe een onderneming kan groeien. Een manier om met een ondernemer over zijn strategie te praten is via het business model canvas. Dit model is uitermate geschikt om te dienen als gemeenschappelijke taal tussen financieel planner en ondernemer. Tijdens het webinar laten we zien hoe met het business model canvas de brug kan worden geslagen tussen strategie en de financiële consequenties voor de toekomst. Vraagstukken die tijdens het webinar aan de orde komen zijn: Hoe kan ik als financieel planner de ondernemer bijstaan bij de groei van zijn onderneming? Welke alternatieven zijn er, behalve de traditionele bank, als de ondernemer wil financieren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiering via platformen zoals crowdfunding. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan en welke risico’s zijn hieraan verbonden? Hoe herken ik een gezonde bedrijfsstructuur van een platform? Daarnaast kun je als financieel planner ook de geldgever (belegger) bijstaan. Wat zijn dan de aandachtspunten vanuit beleggersperspectief (denk aan risico, rendement en liquiditeit). In hoeverre past dit bij je klant?

Sprekers: Rafik El Fathi & Robert van der Cruysen

mr. Rafik El Fathi FFP is kerndocent bij Dukers & Baelemans en houdt zich met name bezig met ondernemer gerelateerde vraagstukken zoals Corporate Finance, Bedrijfsopvolgingsproblematiek en Vermogensplanning voor de DGA. Robert van der Cruysen MBA MiF is zelfstandig strategisch adviseur. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de ICT-sector en de markt voor kapitaalgoederen. In diverse management- en directierollen was hij zowel commercieel als operationeel eindverantwoordelijk en werkte hij aan het opstellen en realiseren van strategieën, reorganisaties, business development, het helpen ontwikkelen van mensen en het lanceren van nieuwe producten en diensten. Inmiddels helpt hij bedrijven om relevant te blijven via zijn eigen adviespraktijk De Strategiestudio.  

Meer weten over dit onderwerp? Meld je dan nu kosteloos aan voor dit Webinar op 12 maart 2019 (starttijd: 20.00 uur). Mis het niet!

Terugkijken

Webinar:
‘FFP PE-webinar: De rol van de financieel planner bij groei van de zakelijke klant’