PE-punt: 1 - Webinar: 11 december 2018

Gelukt!

Bedankt voor uw interesse in:
‘FFP PE-webinar: Besluit 30 januari 2018 inzake vaststellen aandeel eigenwoningschuld’

U kunt nu het webinar 'FFP PE-webinar: Besluit 30 januari 2018 inzake vaststellen aandeel eigenwoningschuld' terugkijken.

Op 30 januari jl. heeft de staatssecretaris van Financiën een goedkeurend besluit gepubliceerd inzake de eigenwoningregeling. Het besluit maakt het mogelijk het fiscale eigenwoningverleden te mengen. Hiermee worden diverse door de staatssecretaris vastgestelde niet voorziene fiscale knelpunten weggenomen. Het besluit biedt echter niet alleen voordelen. Er kleven ook grote nadelen aan het gebruik van het besluit. Deze nadelen manifesteren zich bij een eventuele scheiding. Van een goede adviseur mag de klant verwachten dat hij wordt geïnformeerd over deze problematiek die in een meerjaren perspectief tot grote fiscale schade kan leiden.

Inhoud:

  • Problematiek inzake het vaststellen van het aandeel in de eigenwoningschuld
  • Vergoedingsrechten of interne draagplicht
  • Standaard zienswijze staatssecretaris en fiscale knelpunten die hier uit voortvloeien
  • Voor- en nadelen besluit
  • Alternatieven ten opzichte van het besluit

Spreker: Berry van Zuidam FFP RFEA CFP®

Berry van Zuidam is sinds 2018 als eigenaar en docent verbonden aan het opleidingsinstituut van de ScheidingsDeskundige. Berry houdt zich in het dagelijks leven bezig met scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier en de Federatie van Financieel Planners (FFP). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

Terugkijken

Webinar:
‘FFP PE-webinar: Besluit 30 januari 2018 inzake vaststellen aandeel eigenwoningschuld’